For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

AUC Academic Building

Classrooms, study areas and event spaces

The AUC academic building is located at Amsterdam Science Park (Science Park 113), just down the street from the AUC student residences in the Watergraafsmeer neighbourhood of Amsterdam East.

Impression

See the pictures below to get an impression of the interior of the AUC academic building.

Darwin Area, Open space in AUC Academic Building Second Floor
Darwin Area: the largest study area in the building
Upper Common Room, Open Space with Students Chatting
Upper Common Room
Staircase in the entryway of AUC Academic Building
Staircase
Darwin Area ceiling with architectural features
Darwin Area: the largest study area in the building
Common Room
Common Room
Solar panels on the roof of the AUC academic building
Solar panels on the roof of the academic building

Sustainability at AUC

AUC takes pride in working toward a more sustainable future. This is reflected in various parts of the academic building. The roof of the academic building is covered with grass to provide additional isolation.

Further, a joint heating and cooling storage system is integrated at Amsterdam Science Park. Redundant heat in the summer is stored 150 meters below ground to be used to heat the building in the winter, while the building is cooled in the summer using the reverse principle.

AUC has also joined the initiative 'Join the Pipe' to increase the use of tapwater among students. The initiative works with people without access to water and supports them with sanitation projects.

In 2016, 116 solar panels were installed on the roof of the AUC academic building in order to further contribute to sustainability and responsible energy usage.

The UvA commissioned the AUC building, Mecanoo architects are responsible for the building design, while the construction company M.J. De Nijs & Zonen BV was the main contractor.